Zagotavljamo vam, da bomo vaše osebne podatke, pridobljene preko naše spletne strani, ali pri poslovanju z vami, zlasti preko telekomunikacijskih sredstev, zbirali, obdelovali, varovali in hranili skladno z veljavno zakonodajo (Splošno uredbo o varstvu podatkov – GDPR, vsakokrat veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov in drugo nacionalno zakonodajo) ter določili te Izjave o varstvu zasebnosti (Izjava).

Kdo je upravljavec podatkov?

Upravljavec vaših osebnih podatkov je REDCAT Professional. Partizanska c. 69, 6210 Sežana SLOVENIJA, elektronski naslov: info@redcat.si.

Katere osebne podatke obdelujemo?

Osebni podatek je katerakoli informacija, ki vas identificira kot določenega ali določljivega posameznika. Posameznik je določljiv takrat, ko ga je mogoče neposredno ali posredno določiti, zlasti z navedbo identifikatorja kot je ime, identifikacijska številka, podatki o lokaciji, spletni identifikator ali z navedbo enega ali več dejavnikov, ki so značilni za posameznikovo fizično, fiziološko, genetsko, duševno, gospodarsko, kulturno ali družbeno identiteto.

Odvisno od okoliščin posameznega primera, lahko zbiramo in obdelujemo naslednje vaše osebne podatke:

  • Osnovni kontaktni podatki in podatki o vaši komunikaciji  z nami (ime in priimek, delovno mesto in podjetje, telefonska številka, e-poštni naslov,  datum, ura in vsebina poštne ali elektronske komunikacije, ipd.);
  • Podatki o uporabi naših spletnih strani (vaš IP naslov, datum, ura in trajanje obiska spletne strani, podatki o lokaciji oz. vstopni točki dostopa do interneta, podatki o obiskanih podstraneh) in podatki glede odziva na naša e-poštna sporočila (je bilo sporočilo odprto, ste obiskali našo trgovino, je bil opravljen nakup, ipd.);
  • Podatki, ki jih potrebujemo za izpolnitev pogodbe in dostavo kupljenih izdelkov (izdelek, količina, cena, vnosi v nakupovalno košarico, ime in priimek, naziv podjetja, naslov, telefon, e-poštni naslov, v primeru dostave na drug naslov – ime in priimek, naziv podjetja, naslov za dostavo, in morebitne opombe, način plačila, datum plačila, podatki o reklamacijah, podatki o izdanem računu ipd.);
  • Druge podatki, ki nam jih prostovoljno sporočite ob naročilu določenega izdelka ali posredovanju ponudbe oziroma povpraševanja.

Podatke, ki nam jih posredujete, nadzorujete vi. Če se odločite, da nam določenih podatkov ne boste posredovali, potem do nekaterih mest oziroma funkcij na naši spletni strani ne boste mogli dostopati, prav tako vam v takih primerih ne bomo mogli odgovoriti na vaše vprašanje

Če se vaši osebnih podatki spremenijo (npr. elektronski naslov, naslov, telefonska številka), vas prosimo, da nas o spremembah prav tako obvestite na elektronski naslov: info@redcat.si.

Zakaj zbiramo določene vaše osebne podatke?

Vsi osebni podatki, ki nam jih posredujete, bodo obravnavani zaupno in bodo uporabljeni zgolj v namene, za katere so bili posredovani in zbrani. Če bo nastala potreba po nadaljnji obdelavi vaših podatkov za drug namen, vas bomo predhodno kontaktirali in zaprosili za vašo predhodno pisno privolitev.

Posameznik s posredovanjem podatkov daje soglasje za njihovo obdelavo in hkrati potrjuje resničnost vseh navedenih osebnih podatkov.

1. Obisk spletne strani in piškotki 

Naša spletna stran, tako kot vse ostale sodobne spletne strani, uporablja piškotke (t.i. cookies), s pomočjo katerih lahko zbiramo tudi določene vaše (osebne) podatke. Piškotki so neopazne datoteke, ki so začasno shranjene v vašem računalniku in nam omogočajo prepoznavanje vašega brskalnika, ko naslednjič obiščete našo spletno stran. Piškotke uporabljamo le za zbiranje informacij, ki zadevajo uporabo spletne strani (funkcionalnost, varnost), in za optimizacijo svojih prodajnih aktivnosti.

Nekateri piškotki so nujno potrebni za samo delovanje spletne strani, zato lahko določene podatke zbiramo že na podlagi naših zakonitih interesov. Pred namestitvijo bolj invazivnih piškotkov pa vas bomo vsakič vprašali za vašo privolitev.

Podjetje vsakemu uporabniku ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeli piškotek za identifikacijo, spremljanje nakupovalne košarice in zagotavljanje sledljivosti, ki se v pomnilniku strežnika shranjuje le za čas trajanja obiska spletne trgovine in se izbriše po eni uri neaktivnosti. Za potrebe zagotavljanja spletne varnosti podjetje zbira tudi IP naslove, iz katerih uporabniki dostopajo do spletne trgovine.

Podjetje lahko na osebni računalnik uporabnika shrani tudi nekatere trajne piškotke, kot npr. identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki za prepoznavanje ob naslednjem obisku spletne trgovine ali ocene artiklov, s pomočjo katerega uporabnik ve, katere artikle je že ocenil.

Posredno uporabljamo tudi piškotke zunanje storitve Google Analytics, ki služijo analizi statistike obiskov spletne strani. Ti analitični piškotki omogočajo zgolj anonimno sledenje in torej ne omogočajo identifikacije uporabnikov spletne strani. Podjetje lahko te podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz o prodaji izdelkov ter za izboljšanje funkcionalnosti spletne strani.

Tako zbrane (osebne) podatke obdelujemo posebej in jih ne povezujemo z drugimi osebnimi podatki uporabnikov naših spletnih strani ter ne izvajamo nobenega profiliranja vašega nakupnega vedenja.

Vsak posameznik ima možnost, da piškotke sprejme ali zavrne oz. da v svojem brskalniku spremeni nastavitve, tako da brskalnik računalnika ali mobilne naprave piškotke zavrne ali pa da prejme opozorilo, preden se piškotek shrani. Uporabnik lahko prav tako izbriše piškotke, ki jih je brskalnik že shranil na njegovi napravi. Postopek spremembe nastavitev piškotkov se v vsakem brskalniku razlikuje, zato naj uporabnik pri tem upošteva navodila konkretnega brskalnika.

2. Oprava nakupa izdelkov

Vaše osebne podatke obdelujemo zlasti v primeru, če kot uporabnik naše spletne trgovine pivovarna-maligrad.si kupite določene izdelke. Te podatke obdelujemo izključno za namene izpolnjevanja naših pogodbenih obveznosti ter uveljavljanja pravic iz pogodbenega razmerja, vključno z reševanjem reklamacijskih izdelkov.

Osebne podatke, ki nam jih posredujete za namen dostave izdelkov, obdelujemo izključno za namene dostave izdelkov na vaš naslov. Ti vaši osebnih podatki (npr. ime in priimek, naslov dostave, telefonska številka) se lahko posredujejo ponudnikom prevoza blaga.

Dodatno lahko vaše kontaktne podatke uporabljamo tudi za komunikacijo v zvezi z izvajanjem pogodbe ter za pošiljanje povpraševanja o vašem zadovoljstvu, skladno z našimi zakonitimi interesi.

Naše kupce lahko na podlagi Zakona o elektronskih komunikacijah na njihove elektronske naslove obveščamo o naših izdelkih in vsebinah. Pri tem ne uporabljamo nikakršnega (avtomatskega) profiliranja, temveč vam zgolj pošiljamo osnovno prilagojena sporočila, za katere ocenimo, da bi vas utegnila zanimati na podlagi vaših preteklih interakcij z nami. Obdelavi vaših kontaktnih podatkov za namen takega neposrednega oglaševanja lahko kadarkoli ugovarjate, tako da nam pošljete elektronsko sporočilo na elektronski naslov: info@redcat.si

3. Pošiljanje vprašanj in ostala komunikacija z nami

Ko na naše kontaktne podatke (naslov, elektronske naslove, telefonske številke), objavljene na naši spletni strani, pošljete povpraševaje po določenem izdelku, vaše osebne podatke obdelujemo izključno za namene priprave odgovora na vaše povpraševanje, da vas obvestimo, ali je izdelek, po katerem povprašujete, na voljo, za morebitno pripravo in sklenitev pogodbe, za izvajanje sklenjene pogodbe ter da vam odgovorimo na vaše vprašanje.

V ta namen zbiramo zgolj tiste vaše osebne podatke, ki nam jih posredujete na prostovoljen način. Vsi podatki, ki so zbrani preko naših spletnih strani ali so nam kako drugače sporočeni (npr. s pomočjo telekomunikacijskih sredstev), se zbirajo z namenom zagotavljanja storitev spletne trgovine pivovarna-maligrad.si ter za namen naše interne administracije in vodenja našega poslovanja.

Posredovane kontaktne podatke lahko na podlagi našega zakonitega interesa obdelujemo tudi za osnovno prilagojeno komuniciranje z vami preko elektronske pošte in vam skušamo predstaviti ustrezne izdelke, ki bi vam bili lahko zanimivi na podlagi vaših preteklih interakcij z nami. Pri tem ne uporabljamo nikakršnega (avtomatskega) profiliranja, temveč zgolj izbiramo ustrezne nabore prejemnikov za posamezna sporočila. Od tovrstnega komuniciranja se lahko kadarkoli brezplačno odjavite na način, da nam pošljete elektronsko sporočilo na elektronski naslov: info@redcat.si.

Kdo lahko dostopa do vaših podatkov?

Vsi podatki, zbrani na podlagi zgoraj navedenih pravnih podlag, bodo uporabljeni v skladu z namenom, za katerega so bili zbrani in ne bodo posredovani tretjim osebam brez vaše privolitve, razen če veljavna zakonodaja od nas zahteva drugače.

Seznanjamo vas, da lahko posamezna opravila v zvezi z vašimi podatki zaupamo našim poslovnim partnerjem (t.i. pogodbenim obdelovalcem). Pogodbeni obdelovalci lahko zaupane podatke obdelujejo izključno v našem imenu in v mejah našega pooblastila (v pisni pogodbi oziroma drugem pravnem aktu) ter skladno z nameni, ki so opredeljeni v tej Izjavi.

Zavezujemo se, da niti mi niti drugi uporabniki, vaših osebnih podatkov ne bodo posredovali ali prenesli v tretjo državo izven Evropske unije in/ali Evropskega gospodarskega prostora ali v mednarodno organizacijo brez ustrezne stopnje zaščite.

Kako dolgo hranimo vaše podatke?

Vaše podatke bomo hranili in uporabljali samo toliko časa, kolikor bo potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili posamezni podatki zbrani in nadalje uporabljeni. Po preteku obdobja hrambe bomo vaše osebne podatke učinkovito in trajno izbrisali ali anonimizirali, tako da vaša identifikacija ne bo več mogoča.

Tiste podatke, ki obdelujemo na podlagi zakona, hranimo za obdobje, ki ga predpisuje zakon. Podatke, ki jih obdelujemo zaradi izvedbe poslovnega oziroma pogodbenega odnosa z vami, hranimo za obdobje, ki je potrebno za izvršitev pogodbe in še ves čas, ko traja zakonski zastaralni rok za zahtevke iz tako sklenjene pogodbe, razen v primeru spora v zvezi s pogodbenim razmerjem.

Če za določene podatke, ki se obdelujejo za realizacijo pogodb, obstaja drugačen zakonski rok shranjevanja (npr. računovodski ali davčni podatki), znaša rok hrambe še 10 let od leta izdaje računa. V tem času je obdelava podatkov omejena.

Kako varujemo vaše podatke?

Vaše podatke, ki nam jih posredujete z uporabo naših spletnih strani, po telekomunikacijskih kanalih ali na kakršenkoli drug način, skrbno varujemo pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom ali razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem.

Naše postopke in procese informacijske varnosti pregledujemo v rednih časovnih intervalih, s čimer zagotavljamo, da so naši IT sistemi varni in zaščiteni. Po prenehanju potrebe po vodenju podatkov, tj. po izpolnitvi namena, za katerega so bili podatki zbrani, se podatki nemudoma nepovratno in trajno izbrišejo.

V primeru, da so na naših spletnih straneh objavljenepovezave na druge spletne strani, ki niso v nikakršni povezavi z nami, ne prevzemamo nobene odgovornosti za zaščito vaših podatkov na teh spletnih straneh. Prav tako ne moremo zagotoviti varnosti ali zasebnosti informacij, ki se prenašajo prek elektronske pošte ali spleta, ter se s tem v zvezi ne moremo šteti za odgovorne.

Vaše pravice

Zagotavljamo vam dosledno zagotavljanje uresničevanja vseh vaših pravic, ki vam pripadajo v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov na podlagi veljavnih pravnih predpisov. Katere pravice vam pripadajo, zavisi od okoliščin konkretne obdelave vaših podatkov, zato ni nujno, da vam v konkretnem primeru pripadajo vse od spodaj navedenih pravic.

Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, lahko od nas kadarkoli zahteva, da mu:

  • potrdimo, ali se podatki v zvezi z njim obdelujejo ali ne in omogočimo dostop do osebnih podatkov (tj. vpogled ter njihovo prepisovanje ali kopiranje);
  • podamo informacije v zvezi z obdelavo teh podatkov (npr. o namenu obdelave, vrsti osebnih podatkov, uporabnikih, katerim so jim bili ali jim bodo posredovani osebni podatki, predvidenem obdobju hrambe podatkov, o tehničnih in organizacijskih ukrepih za varovanje podatkov, idr.);
  • omogočimo popravek netočnih osebnih podatkov v zvezi z njim in mu omogočimo dopolnitev nepopolnih osebnih podatkov;
  • omogočimo pravico do izbrisa osebnih podatkov (t.i. pravica do pozabe);
  • omogočimo pravico do omejitve obdelave;
  • omogočimo pravico do ugovora obdelavi, če obdelava podatkov temelji na naših zakonitih interesih, pri čemer bomo v takem primeru nadaljevali z obdelavo vaših osebnih podatkov le v primeru, če bomo dokazali nujne legitimne razloge za obdelavo, ki bodo prevladali nad vašimi interesi, pravicami in svoboščinami. Obdelavi osebnih podatkov za namene neposrednega trženja lahko ugovarjate brez navedbe razlogov in z obdelavo podatkov v te namene bomo nemudoma prenehali;
  • omogočimo pravico do prenosljivosti podatkov in mu posredujemo podatke v splošno uporabljeni in strojno berljivi obliki ali jih neposredno posredujemo drugemu upravljavcu, pri čemer to velja le v primeru obdelave vaših osebnih podatkov na podlagi privolitve ali pogodbenega razmerja; ter
  • omogočimo pravico do preklica privolitve, kadar se osebnih podatki obdelujejo na podlagi vaše privolitve, pri čemer preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov, ki se je izvajala do njenega preklica. Vašo privolitev lahko kadarkoli brezplačno prekličete s pisno izjavo, ki se pošlje na elektronski naslov: info@redcat.si. Preklic privolitve za obdelavo vaših osebnih podatkov nima nobenih negativnih posledic ali sankcij.

Zavezujemo se, da bomo na vaše zahteve odgovorili brez nepotrebnega odlašanja, najkasneje pa v zakonsko predpisanih rokih.

Za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, lahko od vas zahtevamo dodatne podatke. Če vas kljub temu ne bomo mogli zanesljivo identificirati, bomo morali na žalost vašo zahtevo zavrniti.

Če sumite, da pri obdelavi vaših podatkov prihaja do kršitev zakonodaje s področja varstva osebnih podatkov, imate pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije, na naslovu Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana, Slovenija, telefonska številka: 01 230 97 30, elektronski naslov: gp.ip@ip-rs.si.

Spremembe

Pridržujemo si pravico, da predmetno Izjavo po potrebi občasno prilagodimo dejanskim razmeram in zakonodaji s področja varstva osebnih podatkov. Iz tega razloga vas prosimo, da pred vsakim posredovanjem osebnih podatkov preverite aktualno različico, da boste seznanjeni z morebitnimi spremembami in dopolnitvami.

Prav tako vas bomo o morebitnih spremembah, ki bistveno vplivajo na obdelavo vaših osebnih podatkov, predhodno obvestili na primeren način (npr. z obvestilom na naši spletni strani, po elektronski pošti).

Verzija: 1.0

Posodobljeno: november, 2021

Boxed:

Sticky Add To Cart

Font: